Menu
Menu
Sepetimdekiler
Kromozom olarak internet sitemizi geliştirmek, etkili ve güvenli hale getirmek, sizin için daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler (cookie) kullanıyoruz. Çerezler ile ilgili ayrıntılı bilgilere "Çerez Politikası" sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Altın Koza Organik Şalgam Suyu 250ml - Acısız 24'lü Paket

Altın Koza Organik Şalgam Suyu 250ml - Acısız 24'lü Paket
Altın Koza Organik Şalgam Suyu 250ml - Acısız 24'lü Paket
Yeni Çok Satanlar
Altın Koza Organik Şalgam Suyu 250ml - Acısız 24'lü Paket
Altın Koza Organik Şalgam Suyu 250ml - Acısız 24'lü Paket
Yerli Üretim
Yerli Üretim
Organik Tarım
Organik Tarım
Vegan Ürün
Vegan Ürün
Altın Koza Organik Şalgam Suyu 250ml - Acısız 24'lü Paket
420,00TL
Vergiler Hariç: 388,89TL

Altın Koza Organik Şalgam Suyu Farkı

Konya ovasının verimli topraklarında organik olarak yetiştirilen mor havuç, Antep yöresinin organik bulguru ve organik acı kırmızı biber ile yapılan girdileri tamamen organik olan ve organik işleme kanununa uygun olarak üretilen Adana yöresine has bir içecektir.

Şalgam suyuna ait olan tüm fonksiyonel özelliklerin yanında ORGANİK üretim kurallarına uygun üretimi ile ürünlerimiz fark yaratmakta ve beslenmesine önem veren herkesin tercihi olmaktadır.


Şalgam Suyu Özellikleri

Şalgam suyu, laktik asit fermantasyonunun bir ürünü olup kırmızı, ekşi ve lezzetli bir içecektir. Üretimi, Türkiye'nin özellikle Akdeniz bölgesinde yapılır.

TS11149 şalgam suyu standardında şalgam suyu, “Bulgur unu, ekşi hamur, içme suyu ve yemeklik tuzun karıştırılıp laktik asit fermantasyonuna tabi tutulduktan sonra elde edilen özütün, kara havuç, şalgam ve istenirse acı toz biber ilave edilerek hazırlanan karışımın tekrar laktik asit fermantasyonuna tabi tutulması ile elde edilen ve istenildiğinde ısıl işlem ile dayanıklı hale getirilen bir ürün” olarak tanımlanmıştır.


Mikrobiyolojik Yapısı

Fermente bitkisel ürünlerin fermantasyonu, laktik asit ve asetik asit üreten laktik asit bakterisi olan Leuconostoc mesenteroides tarafından başlatılır. Asit miktarındaki artış ile beraber bu bakteriler ölür ve fermantasyon Lactobacillus brevis, Pediocoocus pentosaceus ve Lactobacillus plantarum tarafından devam ettirilir.

Fermantasyon genellikle aside dayanıklı L. plantarum bakterisi tarafından tamamlanır.

Fermantasyon süresince laktik asit ve bazı diğer organik bileşikleri üreten laktik asit bakterileri, şalgam suyuna özgü tat ve aromayı verir.

Bu mikroorganizmalar aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici PROBİYOTİK MİKROORGANİZMA olarak bilinmektedir.

Şalgam suyu,

  • Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.
  • İdrar söktürücü etkisi vardır.
  • Böbrek kumu ve taşının düşürülmesinde yardımcıdır.
  • Apse, dolama, kan çıbanı, ergenlik sivilceleri ve egzama tedavisine yardımcı olur.
  • Göğsü yumuşatıcı etkisi, akciğer ve bronşları temizleme özellikleri vardır.
  • Sindirimi kolaylaştırıcı, ferahlatıcı özelliği vardır.
  • Yapısında bulunan probiyotik bakteriler sayesinde zararlı mikroorganizmaların gelişimini engeller.
  • Havuçta bulunan β-karotenin kalp ve damar hastalıkları, katarakt, bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkileri vardır.
  • A, B, C vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, kükürt ve iyot gibi mineraller bakımından zengindir.

Yorum Yap