Menu
Sepetimdekiler

Rus Mantısı 800-900gr

Rus Mantısı 800-900gr
Çok Satanlar
Rus Mantısı 800-900gr
60,00TL
Vergiler Hariç: 55,56TL

Türk mutfağının baş tacı olan mantıyı bir de Rus usulü denemek ister misiniz? 

Rus mantısı nasıl yapılır?

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 

Soğanları küp küp doğrayarak işe başlayabilirsiniz.

Soğanları bir miktar zeytinyağ ile soteleyin.

Ardından tavaya kıymayı alın.

Kıyma pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın.

İç harç soğurken hamuru hazırlayabilirsiniz.

Tüm hamur malzemelerini bir kaseye alın ve yoğurun.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz.

Ardından hamuru 5 bezeye bölün.

Bezeleri tek tek oklavayla açın.

Açtığınız hamurun üzerine su bardağı yardımıyla daireler yapın.

Bu dairelerin içerisine iç harçtan bölüştürün.

Hamuru önce yarım ay şeklinde kapatın. Ardından iki uçu birleştirin.

Mantıları hazırladıktan sonra buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

Sonrasında tuzlu kaynar su içerisinde mantıları 10 dakika pişirin.

Arzu ederseniz mantınızı yoğurt ya da domates sosla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Etiketler: mantı , rus mantısı , pelmeni
Kromozom olarak internet sitemizi geliştirmek, etkili ve güvenli hale getirmek, sizin için daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler (cookie) kullanıyoruz. Çerezler ile ilgili ayrıntılı bilgilere "Çerez Politikası" sayfamızdan ulaşabilirsiniz.